Uyumsuz Kitabı İncelemesi

Uyumsuz kitabı fantastik macera türünde bir kitaptır. Yazar Veronica Roth kurgu kategorisinde yayınlanan kitabında, gelecekte yaşanan olaylara ayna tutuyor. Yazar kitabında yeni bir toplum kurguluyor.

Yazarın kurguladığı toplum beş gruba ayrılıyor. Gelecekte, yaşanan savaşlardan dolayı, ülkeler mahvolmuş ve insan nüfusu azalır. İnsanlar kalan nüfusla baş edebilmek için beş gruptan oluşan bir topluluğa dönüşür. Uyumsuz, gelecekteki insan davranışları üzerine çok güzel yorumlamalarda bulunmuş. Veronica Roth kitabında, gelecekteki insanların belirlemiş olduğu erdemleri, yaşatma çabalarına değiniyor.

Beyazperdeye de uyarlanan kitabın senaryosu, birbirinden ilginç olayları içeriyor. Vizyona girdiğinde de filmi çok beğenildi.

Uyumsuz Kitabı Özeti

book-1291164_640Kitabın kahramanı olan Beatris, belli başlı erdemleri prensip edinmiş beş topluluğun üyelerinden bir tanesidir. Belli bir yaşa gelen gençler, bu topluluklardan birisine girmek zorundadır. Seçmeler özel bir törenle yapılır. Kişinin karakteristik uyumunu, topluluğun başında bulunan kişiler belirler.

Beatris’in abisi de bu arada başka bir grubun üyesi olur. Seçilen topluluğa üye olunduğunda, hayatın geri kalanı bu toplumda geçiyor.

Beatris cesaret adlı topluluğu seçiyor ve mücadele etmenin, korkularla yüzleşmenin ne demek olduğunu bu toplulukta öğreniyor. Bu arada bilgeler adlı topluluğun, iç savaş çıkarma tehlikesi baş gösteriyor.

Diğer topluluklar ile bu topluluk arasında bir savaş çıkma tehlikesi oluşuyor. Bu anda Beatris, bu savaşı durdurmak için büyük mücadele veriyor.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 . Tüm Hakları Saklıdır.